Laufa'ali'i Roughness Encyclopedia

1. O le manatu o le roughness luga uamea

 

O le talatala o luga e fa'atatau i le le tutusa o tama'i to'oto'o ma tama'i tumutumu ma vanu o lo'o i ai i luga o se masini.O le mamao (galu mamao) i le va o tumutumu e lua poʻo lua taʻavale e matua laʻititi (i lalo ifo o le 1mm), e aʻafia i le microscopic geometric shape error.

Aemaise lava, e faasino i le tikeri o le maualuga ma le mamao S o tamaʻi tumutumu ma vanu.E masani ona vaevaeina e S:

  • S<1mm o le talatala o luga;

  • 1≤S≤10mm o le galu;
  • S>10mm o le f foliga.

新闻用图1

 

 

2. VDI3400, Ra, laulau fa'atusatusa Rmax

 

O le tulaga fa'ale-atunuu o lo'o ta'u mai ai e tolu fa'ailoga e masani ona fa'aoga e iloilo ai le gaogaosa o luga (iunite o le μm): o le averesi fa'asologa o fuainumera Ra o le talaaga, o le maualuga maualuga Rz o le le tutusa ma le maualuga maualuga Ry.O le Ra index e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga moni.Ole maualuga ole micro-height deviation Ry o le talaaga e masani ona faʻaalia e le faailoga Rmax i Iapani ma isi atunuu, ma o le VDI index e masani ona faʻaaogaina i Europa ma le Iunaite Setete.Lalo ole VDI3400, Ra, Rmax faʻatusatusa laulau.

新闻用图2

VDI3400, Ra, Rmax faʻatusatusa laulau

VDI3400
Ra(μm)
Rmax(μm)
0
0.1
0.4
6
0.2
0.8
12
0.4
1.5
15
0.56
2.4
18
0.8
3.3
21
1.12
4.7
24
1.6
6.5
27
2.2
10.5
30
3.2
12.5
33
4.5
17.5
36
6.3
24

3. Fa'avae le talatala o luga

 

O le gaogao o luga e masani lava ona fausia e ala i le gaosiga o metotia faʻaaogaina ma isi mea, e pei o le feteʻenaʻiga i le va o le meafaigaluega ma le pito i luga olecnc machining vaegai le taimi o le faagasologa, o le palasitika deformation o le uʻamea papa luga pe a vavae ese le pu, ma le maualuga o le vibration i le faiga faiga, machining machining lua lua, ma isi. Ona o le eseese o metotia gaosiga ma mea faigaluega, o le loloto, density, foliga. ma le fa'avasegaina o fa'ailoga o lo'o totoe i luga o le fa'agaoioiga e 'ese'ese.

新闻用图3

4. O faʻaaliga autu o le aʻafiaga o le gaʻo o luga i luga o vaega

 

1) Aʻafia le teteʻe o laei.O le gaoa o le fogāfale, o le la'ititi fo'i lea o le feso'ota'iga lelei i le va o mea fa'apipi'i, o le tele fo'i lea o le mamafa, o le tele fo'i lea o le fete'ena'iga, ma le vave fo'i o le ofuina.
2) Aʻafia le mautu o le fetaui.Mo le kilia fetaui, o le gaogao o luga, o le faigofie foi ona ofuina, ina ia faasolosolo malie le va i le faagasologa o galuega;malosi feso'ota'iga.

3) Aʻafia le malosi vaivai.O loʻo i ai ni ala tetele i luga o le pito i luga o vaega talatala, e maʻaleʻale i le faʻalavelave faʻalavelave e pei o ni togi maʻai ma taʻe, e afaina ai le malosi vaivai o le.vaega sa'o.
4) Aʻafia le faʻafefeteina.O vaega talatala o le pito i luga e mafai ona faigofie ona faʻaosoina le kesi poʻo le vai e sosolo i totonu o le uʻamea i totonu o le uʻamea e ala i vanu microscopic i luga, ma mafua ai le pala.

5) Aʻafia le fufusi.E le mafai ona ofi mau mea gaoā, ma tafea le kesi po'o le vai i va i le va o mea fa'afeso'ota'i.
6) A'afia ai le malo o feso'ota'iga.Faʻafesoʻotaʻi maʻaʻa o le mafai lea o le soʻotaga luga o vaega e tetee atu faʻafesoʻotaʻi deformation i lalo o le gaioiga o le malosi i fafo.O le maaa o se masini e tele lava ina fuafua i le malo o le fesootaiga i le va o levaega lathe cnc.
7) Aʻafia le saʻo o fua.O le gaogao o le fua o le vaega ma le fuaina o le fua o le mea faigaluega o le a aafia saʻo ai le saʻo o le fua, aemaise lava i le fua saʻo.

E le gata i lea, o le gaogao o luga o le ai ai ni tikeri eseese o le aafiaga i luga o le ufiufi faʻapipiʻi, faʻafefe o le vevela ma le faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi, mafaufauga ma le faʻaalia o le radiation o vaega, tetee atu i le suavai ma le kesi tafe, ma le tafe o le taimi nei i luga o le taʻavale.

 

5. fa'avae su'esu'ega le talatala o luga

 

1. Sampling umi

   Ole umi ole fa'ata'ita'iga ole umi ole laina fa'asino ile su'esu'ega ole talatala o luga.E tusa ai ma le faʻavaeina ma le faʻavasegaina o uiga o le tino moni o le vaega, o le umi e mafai ona atagia ai uiga roughness luga e tatau ona filifilia, ma o le umi faʻataʻitaʻiga e tatau ona fuaina e tusa ai ma le masani masani o le faʻasologa o luga.O le fa'amoemoega o le fa'ama'oti ma le filifilia o le umi o fa'ata'ita'iga e fa'atapula'a ma fa'avaivaia le fa'aa'afiaga o le ga'o o luga ma fa'ailoga mea sese i fua o fua o le ga'a o luga.

2. Umi o iloiloga

Ole umi ole su'esu'ega ole umi e mana'omia mo le su'esu'eina o le talaaga, ma e mafai ona aofia ai se tasi po'o le tele o fa'ata'ita'iga umi.Talu ai o le roughness luga o vaega taʻitasi o le pito i luga o le vaega e le o toniga, o se vaega roughness luga e le mafai ona atagia talafeagai i le umi sampling tasi, o lea e tatau ai ona ave ni sampling umi i luga o le fogaeleele e iloilo ai le roughness luga.Ole umi ole iloiloga e masani ona aofia ai le 5 fa'ata'ita'iga umi.

3. Fa'avae

Ole laina fa'asino ole laina ogatotonu ole tala'aga e fa'aaoga e iloilo ai fa'amaufa'ailoga ole luga.E lua ituaiga o laina fa'asino: ole la'ititi la'ititi ole laina fa'atafafa ole laina fa'ata'ita'i: i totonu ole umi ole fa'ata'ita'iga, ole aofa'iga o sikuea o le fa'ata'ita'iga o le mamao fa'a'ese'ese o mea ta'itasi i luga ole laina ole laina ole la'ititi, ma e iai lona foliga fa'ata'ita'i. .Ole fa'asologa ole laina ole laina ole laina ole laina ole fa'ata'ita'iga: i totonu ole umi ole fa'ata'ita'iga, e tutusa vaega ole ta'oto i luga ma lalo ole laina ogatotonu.O le talitonuga, o le laina pito i lalo ole sikuea pito sili ona lelei, ae e faigata ona maua i faʻaoga faʻaoga, o lea e masani ona suia i le numera o le laina ogatotonu o le taʻavale, ma o se laina saʻo ma se tulaga faʻatatau e mafai ona faʻaaoga e. sui i le taimi o fua.

 

6. Fa'ailoga ole su'esu'ega o luga

 

1. Fa'ailoga uiga maualuga

Ra profile arithmetic mean deviation: o le numera numera o le tau atoatoa o le profile deviation i totonu ole sampling length (lr).I le fua moni, o le tele o numera o fua fa'atatau, o le sa'o o le Ra.

Rz fa'amatalaga maualuga maualuga: le mamao i le va o le laina pito i luga ma le vanu pito i lalo.

E sili atu le Ra i le tele masani o faʻamaufaʻailoga amplitude.I le tulaga faʻale-malo aʻo leʻi oʻo i le 2006, o loʻo i ai se isi faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe o le "sefulu-point height of micro-roughness" na faʻaalia e Rz, ma o le maualuga maualuga o le kosi na faʻaalia e Ry.Ina ua maeʻa le 2006, na faʻaleaogaina e le tulaga faʻale-atunuu le maualuga o le sefulu-tala o le micro-roughness, ma faʻaaoga Rz.Fa'ailoa mai le maualuga maualuga o fa'amatalaga.

新闻用图4_副本

2. Fa'asologa o le va'aiga

RsmOle lautele ole fa'asologa o elemene.I totonu o le umi fa'ata'ita'iga, o le tau averesi o le mamao i le va o fa'aletonu microscopic o le talaaga.Ole va ole micro-roughness e faasino ile umi ole pito pito i luga ma le vanu fa'ata'ita'i lata ane ile laina ogatotonu.I le tulaga o le tau tutusa o le Ra, o le tau Rsm e le tutusa, o lea o le a ese le mea e atagia ai.O luga e faʻalogo i le mea e masani ona gauai atu i faʻailoga e lua o Ra ma Rsm.

新闻用图5_副本

O leSa ta'ua e Rmrfa'atusa vaega foliga o lo'o fa'atusalia e le fua fa'atatau o le umi o le lagolago, o le fua faatatau lea o le umi o le lagolago i le umi o fa'ata'ita'iga.O le umi o le lagolago faʻamatalaga o le aofaʻi o umi o laina vaega e maua e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le talaaga ma se laina saʻo e tutusa ma le ogatotonu ma le mamao o le c mai le laina pito i luga o faʻamatalaga i totonu ole umi faʻataʻitaʻiga.

新闻用图6_副本

 

 

7. Auala e fua ai le talatala o luga

 

1. Metotia fa'atusatusa

E fa'aaogaina mo le fuaina i luga ole laiga ile falea'oga, ma e masani ona fa'aoga mo le fuaina o luga ole lavelave po'o le talatala.O le auala o le faʻatusatusaina o le fuaina o luga ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faʻailogaina i se tau faʻapitoa e fuafua ai le tau o le fuaina o luga.

2. Stylus auala

   O le talatala o luga e fa'aaoga ai se peni taimane ma le fa'a'ai o le pito e tusa ma le 2 microns e fa'ase'e lemu i luga o le fua.O le alu i luga ma lalo o le stylus taimane ua liua i se faailo eletise e se eletise umi eletise, ma e faʻaalia e se mea faʻaalia pe a maeʻa le faʻalauteleina, faʻamamaina, ma le faʻatusatusaina.E mafai ona maua le tau roughness luga, ma e mafai foi ona faaaoga le talafaamaumau e faamaumau ai le pupuni talaaga o le vaega fuaina.E masani lava, o le meafaigaluega fua e mafai ona na o le faʻaalia o le tau roughness luga ua taʻua o le luga roughness mea faigaluega, ma o le tasi e mafai ona faamaumau le luga profile curve ua taʻua o luga roughness profiler.O nei mea faigaluega fua e lua o loʻo i ai faʻasologa faʻaeletoroni faʻatatau poʻo komepiuta faaeletonika, lea e mafai ona otometi ona fuafua le numera o lona uiga deviation Ra o le contour, o le sefulu-matagi maualuga Rz o le microscopic unevenness, le maualuga maualuga Ry o le contour ma isi vaega iloiloga, ma maualuga. fua lelei ma talafeagai mo O le talatala o luga o le Ra e 0.025-6.3 microns ua fuaina.

 

O sailiga e faavavau a Anebon o le uiga o le "manatu i le maketi, vaʻavaʻai i le aganuʻu, vaʻavaʻai i le saienisi" ma le talitonuga o le "lelei le faavae, faʻalagolago i le muamua ma le puleaina o le alualu i luma" mo le Hot sale Factory OEM Service High Precision CNC Machining parts for automation alamanuia, Anebon upusii mo lau su'esu'ega.Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi ma i matou, o le a tali atu Anebon ia te oe ASAP!

Fa'atauga vevela Falegaosimea Saina 5 axis cnc machining vaega, CNC liliu vaega mavili apamemea vaega.Faʻafeiloaʻi e asiasi i la matou kamupani, falegaosimea ma le matou potu faʻaaliga lea e faʻaalia ai oloa eseese lauulu e fetaui ma lou faʻamoemoe.I le taimi nei, e faigofie ona asiasi i le upega tafaʻilagi a Anebon, ma o le a taumafai le aufaigaluega a le Anebon i le mea sili latou te mafaia e tuʻuina atu ia te oe le auaunaga sili.Fa'amolemole fa'afeso'ota'i Anebon pe a mana'omia nisi fa'amatalaga.O le sini a Anebon o le fesoasoani lea i tagata fa'atau ia iloa a latou sini.O loʻo faia e Anebon ni taumafaiga sili e ausia ai lenei tulaga manumalo-manumalo.


Taimi meli: Mati-25-2023
WhatsApp Online Chat!