Metotia Fa'apitoa ma Talosaga Tomai e Puipuia le Suia o Vaega Aluminum

E tele mea e fesoasoani i le faʻalavelaveina o vaega alumini i le taimi o le gaosiga, e aofia ai meafaitino, vaega geometry, ma faʻasologa o gaosiga.

O mafua'aga autu e aofia ai le faʻalavelave i totonu o mea mata, faʻalavelave e mafua mai i le malosi o masini ma le vevela, ma le faʻaleagaina e mafua mai i le faʻapipiʻiina o le mamafa.

 

1. Fa'agasologa o faiga e fa'aitiitia ai le fa'agasologa o faiga

1. Faʻaitiitia le faʻalavelave i totonu o le avanoa

O le vevesi i totonu o le mea mata e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻalenatura poʻo le faʻaogaina o le matua ma le vibration.O le faagasologa muamua o se auala aoga foi.I le tulaga o mea mata'utia o lo'o i ai le tele o mea fa'apipi'i ma tele fa'aoso, e taua tele fo'i le fa'aletonu pe a mae'a fa'agasologa.

O le fa'agaioiina muamua o le vaega fa'asili o mea mata'utia ma fa'aitiitia le fa'alava o vaega ta'itasi e le gata ina fa'aitiitia ai le fa'aletonu o le fa'agaioiga i taualumaga mulimuli ane, ae fa'ataga ai fo'i e tu'u ese mo se umi pe a mae'a le fa'agasologa muamua, lea e mafai ona fa'aitiitia ai nisi o fa'alavelave. vevesi i totonu.

新闻用图3

 

2. Faʻaleleia le gafatia o le tipiina o le meafaigaluega

O le tipiina o le malosi ma le tipiina o le vevela i le taimi o le masini e matua aʻafia lava i le tuʻufaʻatasiga o meafaitino ma foliga patino o le meafaigaluega.Filifilia o meafaigaluega talafeagai e taua tele mo le faʻaitiitia o faʻalavelave i le taimi o le gaosiga o vaega.

 

1) Filifili ma'oti mea fa'ata'ita'i fa'ailoga.

①Rake angle e taua tele i le tipiina o gaioiga.E taua le filifilia ma le faaeteete o se tulimanu lapo'a lapo'a a'o fa'amautinoaina o lo'o tumau pea le malosi ole lau.Ole pito lapo'a lapo'a e le gata e fesoasoani e maua ai se pito ma'ai ma'ai ae fa'aiti'itia fo'i fa'alavelave tipi ma fa'afaigofie ona aveese lelei le pu, ma fa'aitiitia ai le malosi tipi ma le vevela.O mea faigaluega e iai fa'ailoga le lelei e tatau ona 'alofia i so'o se tau.

 

②Fa'asao fesoasoani: O le tele o le fa'amalologa e matua a'afia ai le ofuina i luga o le pito ma le lelei o le masini.O le filifiliga o le faʻaogaina o le faʻaogaina e faʻalagolago i le mafiafia o le tipi.I le vili gaogao, o lo'o i ai le tele o fafaga fafaga, o le mamafa o le tipiina, ma le maualuga o le vevela, e taua tele le fa'amautinoaina o le fa'amama lelei o le vevela mai le meafaigaluega.O le mea lea, e tatau ona filifilia se pito laʻititi laʻititi.I le isi itu, mo le vili lelei, e mana'omia se mata'i ma'ai e fa'aitiitia ai fe'ese'esea'iga i le va o le ivi ma le fa'ameamea ma fa'aitiitia ai le fa'aletonu elastic.O le mea la lea, e fautuaina le fa'amama tele.

 

③Helix angle: Ina ia mafai ona faʻalelei le viliina ma faʻaitiitia le malosi o le viliina, o le helix angle e tatau ona tele pe a mafai.

 

④ Fa'asagaga autu: O le fa'aitiitiga lelei o le fa'asagaga autu e mafai ona fa'aleleia ai tulaga fa'a'ese'ese vevela ma fa'aitiitia ai le vevela o le nofoaga e gaosi ai.

 

2) Faʻaleleia le fausaga meafaigaluega.

①Ina ia faʻaleleia le aveeseina o chip, e taua le faʻaitiitia o le aofaʻi o nifo i luga o le tipi vili ma faʻalautele le avanoa chip.Ona o le sili atu o le palasitika o vaega alumini, o loʻo i ai le faʻateleina o le tipiina i le taimi o gaioiga, e manaʻomia ai le tele o avanoa vaʻa.O le i'uga, e fautuaina le fa'alilolilo pito i lalo mo le va'a va'a ma fa'aitiitia le aofa'i o nifo tipi vili.

 

②Fa'atino sa'o le oloina o nifo lau, fa'amautinoa o le tau talatala o le pito tipi o lo'o i lalo ole Ra=0.4um.A fa'aaoga se naifi fou, e fautuaina e olo mama uma le pito i luma ma tua o nifo e fa'aaoga ai se ma'a suau'u lelei e aveese ai so'o se pa'u ma ni faaletonu laiti atonu na mafua mai i le fa'ama'ai.O lenei faiga e le gata e faʻaitiitia ai le vevela ae faʻaitiitia ai foi le deformation tipi.

 

③E taua le mataʻituina lelei o tulaga faʻaofuofu o meafaigaluega tipi.A'o vaivai le meafaigaluega, o le maualuga o le tau o le mea faigaluega e si'itia, tipiina le vevela, ma o le a sili atu ona manino le fa'aleagaina o mea faigaluega.I le faaopoopo atu i le filifilia o mea faigaluega tipiina e sili ona lelei le ofuina, e taua tele le tausisia o le tapulaʻa o mea faigaluega pito i luga o le 0.2mm e puipuia ai le tupu mai o le faʻaogaina o le pito.I le taimi o le tipiina, e fautuaina e tausia le vevela o mea faigaluega i lalo ole 100 ° C e puipuia ai le faʻaleagaina.

新闻用图2

 

3. Fa'aleleia le auala fa'apipi'i o mea faigaluega

Mo mea faigaluega alumini paʻu manifinifi ma le faʻaleagaina, o auala faʻapipiʻi nei e mafai ona faʻaogaina e faʻaitiitia ai le deformation:

①Pe a galue i vaega pupuni manifinifi, e fa'aogaina le auvae tolu-auvae fa'atotonugalemu po'o le puna puna e fa'amauina ai vaega fa'aola e mafai ona i'u ai i le fa'aletonu o mea faigaluega pe a tatala pe a uma ona fa'agaoioia.I ia tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o se auala faʻapipiʻi pito sili atu ona malosi.Amata i le su'eina o le pu i totonu o le vaega, faia se mandrel filo masani, ma fa'aofi i totonu o le pu i totonu.Fa'aaoga se ipu fa'apipi'i e fa'apipi'i ai le fa'amalosi i le pito pito, ona fa'amau lea i se nati.I le faʻaaogaina o lenei auala, e mafai ona e puipuia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le liʻo i fafo, e oʻo atu ai i le faʻaleleia atili o le gaioiga saʻo.

 

②Pe a galue i vaega u'amea manifinifi puipui, e fautuaina le fa'aogaina o tekinolosi fa'apipi'i fa'amaneta e maua ai le malosi fa'apipi'i tutusa, fa'atasi ma fa'ata'otoga sili atu ona lelei.O lenei faiga e faʻaitiitia lelei ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o mea faigaluega i le taimi o le gaioiga. I se isi itu, e mafai ona faʻatinoina le lagolago i totonu e faʻaleleia ai le mautu o vaega manifinifi puipui.

E ala i le fa'auluina o le mea faigaluega i se auala lagolago, e pei o se vaifofo urea o loʻo i ai le 3% i le 6% potassium nitrate, e mafai ona faʻaitiitia le faʻalavelave i le taimi o le pipii ma le tipiina.E mafai ona fa'amuta ma aveese lenei mea fa'atumu e ala i le fa'atofuina o le mea faigaluega i totonu o le vai po'o le 'ava malosi pe a mae'a fa'agasologa.

 

4. Faatulaga tatau le faagasologa

I le faagasologa o le tipi saosaoa, o le faagasologa o le viliina e faigofie ona tetete ona o le tele o alauni o masini ma le tipi faʻafuaseʻi, e oʻo atu ai i aʻafiaga leaga i le saʻo o masini ma le gaoa o luga.O le mea la lea, o le CNC high-speed cutting procedure e masani ona aofia ai vaega eseese, e pei o le gaogao masini, semi-finishing, faʻamamaina tulimanu, ma le faʻamaeʻaina, ma isi.

I taimi e mana'omia ai e vaega le sa'o maualuga, atonu e mana'omia le fa'atinoina o le fa'amae'a lona lua ona soso'o ai lea ma le fa'amae'aina.A maeʻa le faʻaogaina o masini, e aoga le faʻatagaina o vaega e faʻafefe faʻanatura e faʻaitiitia ai le faʻalavelave i totonu e mafua mai i le gaogao ma faʻaitiitia le faʻaleagaina.O le pito e totoe pe a maeʻa le faʻaogaina o masini e tatau ona sili atu i le maualuga o le faʻaleagaina, e masani lava mai le 1 i le 2 mm.

E le gata i lea, pe a faʻamaeʻaina le faʻamaeʻaina, e manaʻomia le faʻatumauina o alauni faʻapipiʻi faifaipea i luga o le mea maeʻa o le vaega, e masani lava mai le 0.2 i le 0.5mm.O lenei faiga e faʻamautinoa ai o loʻo tumau pea le meafaigaluega i se tulaga mautu i le taimi o gaioiga, ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tipi, ausia le maualuga o le gaosiga o luga, ma le tausisia o le saʻo o oloa.

新闻用图1

2. Fa'agaioiga tomai e fa'aitiitia ai le fa'agasologa o gaioiga

Vaega e faia icnc masini alumini vaegae fa'aletonu i le taimi o fa'agaioiga.I le faʻaopoopoga i mafuaʻaga o loʻo i luga, o le faʻaogaina o auala e taua tele foi i le gaioiga moni.

 

1. Mo vaega o lo'o i ai le tele o alauni o masini, e mana'omia le fa'aogaina o faiga fa'atusa e fa'aleleia ai le fa'a'ese'ese o le vevela i le taimi ole masini ma puipuia ai le vevela.E fai ma fa'ata'ita'iga, a fa'aiti'itia se laupepa 90mm mafiafia i le 60mm, vili le tasi itu ona vili loa lea o le isi, soso'o ai ma le fa'asologa mulimuli e tasi e maua ai le mafolafola o le 5mm.I se fa'atusatusaga, o le fa'aaogaina o faiga fa'atusa faifaipea, fa'atasi ai ma itu ta'itasi e viliina i ni vaega se lua, e fa'amautinoaina ai le lapo'a mulimuli ma le mafolafola o le 0.3mm.

 

2. Afai o loʻo i ai ni faʻailoga i luga o le vaega o le ipu, e le fautuaina le faʻaaogaina o le laasaga taʻitasi auala faʻaogaina mo faʻailoga taʻitasi.E mafai ona o'o atu ai i le fa'aletonu o le tufatufaina atu o fa'amamafa ma fa'asolosolo ai le fa'aleagaina o le vaega.Nai lo o lea, mafaufau e fa'atino le fa'agaoioiga fa'apipi'i i le masini fa'ailoga uma i le taimi e tasi i luga ole laulau ta'itasi, a'o le'i fa'agasolo ile isi fa'asolo.O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautinoa e oʻo lava i le tufatufaina atu o popolega ma faʻaitiitia le faʻaleagaina.

 

3. Ina ia faʻaitiitia le malosi o le tipi ma le vevela, e mafai ona fetuunai le aofaʻi o le tipi.Faatasi ai ma le tolu o vaega o le tipiina, o le toe tipiina o le aofaʻi e matua aʻafia ai le malosi o le tipi.O le tele o alauni o masini ma le malosi o le tipi e mafai ona o'o atu ai i se vaega fa'aletonu, fa'afefeteina le fa'amaualuga o mea faigaluega a le masini, ma fa'aitiitia ai le umi o meafaigaluega.O le fa'aitiitia o le aofa'i o le tipi i tua e mafai ona fa'aitiitia ai le lelei o le gaosiga.Ae ui i lea, maualuga-saosaoa milling i CNC masini e mafai ona foia lenei mataupu.E ala i le faʻaitiitia faʻaititia o le aofaʻi o le tipi ma le faʻateleina o le fafaga ma le saoasaoa o meafaigaluega, e mafai ona faʻaitiitia le malosi o le tipi aʻo faʻatumauina le lelei o le gaosiga.

 

4. E tatau foi ona gauai atu i le faasologa o le tipiina.I le fa'aogaina o meafaitino, o le fa'amuamua o le fa'aleleia atili o le fa'agaioiga lelei ma le taumafai mo le fa'asiliina o meafaitino i le iunite o le taimi.E masani lava, e sili ona lelei le viliina.O lona uiga o mea fa'asili i luga o le mea faigaluega e aveese i le saoasaoa sili ona maualuga ma i le taimi sili ona puupuu e mafai ai ona fa'atūina le fa'asologa o le geometric mana'omia mo le fa'auma.I le isi itu, o le fa'auma e fa'amuamua le maualuga ma le maualuga o le lelei, o lea e fautuaina ai le vili i lalo.A'o faasolosolo malie le fa'aitiitia o le mafiafia o le meafaigaluega mai le maualuga i le zero i le taimi o le viliina i lalo, e matua fa'aitiitia ai le fa'ama'a'aina o galuega ma fa'aitiitia le fa'aleagaina o vaega.

 

5. Deformation o workpieces manifinifi-pa e mafua mai le pipii i le faagasologa o se mataupu le maalofia, e tusa lava pe ua uma ona latou.Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o mea faigaluega, e fautuaina e faʻamatuʻu le mamafa aʻo leʻi maeʻa e ausia le fua mulimuli.E mafai ai e le mea faigaluega ona toe fa'afo'i fa'alenatura i lona foliga muamua.Mulimuli ane, o le mamafa e mafai ona faʻamaeʻaina ma le faʻaeteete seia oʻo ina faʻapipiʻi atoatoa le mea faigaluega, ausia le manaʻomia o le gaioiga.O le mea lelei, e tatau ona fa'aoga le malosi o le pipii i luga o le lagolago, fa'afetaui ma le maaa o le mea faigaluega.A'o fa'amautinoaina o lo'o fa'amautu le mea faigaluega, e sili atu le fa'aogaina o le malosi o le pipii.

 

6. Pe a fa'aogaina vaega i se avanoa gaogao, e fautuaina e aloese mai le tipi vili e tu'i sa'o i totonu o le vaega e pei o se vili i le faagasologa.E mafai ona o'o atu ai i le fa'atapula'aina o le avanoa mo le tipi vili, fa'alavelave le fa'asaoina o kesi, ma i'u ai i le vevela tele, fa'alautele, ma le fa'aleagaina o vaega.E ono tula'i mai ni fa'alavelave e le mana'omia e pei o fa'alavelave ma gau mea faigaluega.E fautuaina e fa'aaoga muamua se vili e tutusa le lapo'a po'o le lapo'a teisi nai lo le vili vili e u ai le pu ma mulimuli ane fa'aaoga le vili vili mo le masini.I le isi itu, e mafai ona fa'atupuina se polokalame fa'apipi'i e fa'aaoga ai le polokalama CAM.

新闻用图4

O le lu'itau muamua o lo'o a'afia ai le sa'o o le fa'againa o vaega alumini ma le lelei o lona fa'au'uga o le fa'aletonu lea o nei vaega i le fa'agaoioiga.Ole mea lea e mana'omia ai le iai o le tagata fa'afoe se tulaga fa'apitoa o tomai fa'agaioiga ma tomai.

 

Anebon e faʻalagolago i le malosi faʻatekinisi ma faʻaauau pea ona fausia ni tekinolosi faʻapitoa e faʻafetaui ai le manaʻoga o le masini uʻamea cnc,5 axis cnc millingma ta'avale ta'avale.O manatu uma ma fautuaga o le a matua talisapaia!O le felagolagomai lelei e mafai ona faʻaleleia uma i maʻua i se atinaʻe sili atu!

ODM gaosi SainaFa'asinomaga alumini CNC Vaegama masini vaega faia, I le taimi nei, ua auina atu i fafo mea a Anebon i le sili atu ma le onosefulu atunuu ma itulagi eseese, e pei o Asia i Sautesasae, Amerika, Aferika, Europa i Sasae, Rusia, Kanata ma isi. Anebon faamoemoe faamaoni e faavaeina fesootaiga lautele ma tagata faatau gafatia uma. i Saina ma isi vaega o le lalolagi.

Afai e te fia iloa atili e uiga ia i matou pe manaʻo e suʻesuʻe, faʻamolemole lafo mai se i-meli iinfo@anebon.com


Taimi meli: Feb-02-2024
WhatsApp Online Chat!