Edelkrone лансира 3D Ortak линија за печатење за DIY фото апаратури

99

Edelkrone, добро познатиот креатор на системи за фотографирање и филмски кукли и лизгачи, сега нуди 3D FlexTilt Head за печатење.За 30 долари, добивате некои основни алуминиумски делови, додадете некои 3Д печатени и заштедувате најмалку 100 долари.

Edelkrone, компанија која произведува алатки за филмаџии, го објави лансирањето на својата нова линија Ortak која обезбедува „ко-произведени“ производи кои чинат многу помалку, но треба да се печатат 3D дома.

Edelkrone објаснува на својата веб-страница: „ORTAK е нов пристап за ко-производство кој му овозможува на секој да поседува целосно функционални, високотехнолошки производи по значително намалени цени.Со методот ОРТАК, производите ги произведувате вие ​​и еделкроне заедно“.

Линијата Ortak обезбедува фотографски додатоци за оние кои сакаат да ги спојат своите страсти за фотографија и 3D печатење или кои едноставно сакаат да заштедат многу пари.дел за обработка на cnc

Првиот достапен производ е Ortak FlexTilt Head 3D, кој чини 30 долари, што е слично на многу поскапиот FlexTilt Head 2, кој чини 150 долари.

Критичните делови на производот се CNC обработен алуминиум и ви се испраќаат заедно со 3D модел кој помага да се намалат трошоците.Потоа сте задолжени за печатење и склопување на производот со следење на упатства.

Еделкроне додава: „Наскоро, 3Д принтери ќе има во секоја куќа.Ако веќе немате пристап до 3D печатач, можеби е време да инвестирате во еден за да ги направите производите на ОРТАК уште поизводливи и да видите колку време е потребно за враќање на инвестицијата драстично да се намали.Предвидуваме иднина во која визионерските компании ќе го користат методот на ко-производство на ОРТАК за да ги намалат трошоците и за компанијата и за клиентот, а истовремено ќе овозможат високо приспособливи и повеќе лични производи“.

Со 3D печатење на вашата сопствена опрема, можете исто така да ја приспособите да биде вашата омилена боја, дизајн и форма.cnc дел за вртење

Со пад на цената од над 100 долари, за секој кој веќе размислувал да купи FlexTilt Head 2, вреди да се даде на овој производ наместо тоа.

Edelkrone ќе продолжи да ја проширува линијата на производи за печатени Ortak 3D, но тие допрва треба да откријат што доаѓа следно.Проверете ја веб-страницата за да дознаете повеќе.машински дел

Лиценца: Текстот на „Edelkrone лансира 3D Ortak Line за печатење за сам фото апаратури“ од All3DP е лиценциран под меѓународна лиценца Creative Commons Attribution 4.0.

Водечко списание за 3D печатење во светот со привлечна содржина.За почетници и професионалци.Корисно, едукативно и забавно.

Оваа веб-локација или нејзините алатки од трета страна користат колачиња, кои се неопходни за неговото функционирање и потребни за постигнување на целите илустрирани во Политиката за приватност.

 


Anebon Metal Products Limited може да обезбеди CNC обработка, леење, услуги за обработка на лим, ве молиме слободно контактирајте со нас.
Tel: +86-769-89802722 Email: info@anebon.com Website : www.anebon.com


Време на објавување: 20.06.2019
WhatsApp онлајн разговор!