Изработка на лим

Изработка на лим

Како комплетна продавница за алати и матрици, ние сме вешти во сите области на изработка, вклучувајќи ласерски влакна, CNC удирање, CNC свиткување, CNC формирање, заварување, CNC обработка, вметнување и монтажа на хардвер.

Ние прифаќаме суровини во листови, плочи, шипки или цевки и имаме искуство во работа со различни материјали како алуминиум, бакар, не'рѓосувачки челик и јаглеродни челици.Други услуги вклучуваат вметнување на хардвер, заварување, мелење, обработка, вртење и монтажа.Како што вашите волумени се зголемуваат, ние исто така имаме можност за хард алатирање на вашите делови за работа во нашиот оддел за штанцување метал.Опциите за инспекција варираат од едноставни проверки на карактеристики сè до FAIR и PPAP.

P18 Anebon ласерско сечење
Анебон
Анебон
Анебон

Ласерско сечење

Метално свиткување

СЕРА

Заварување

Услуга за штанцување
Ќе ја користиме нашата напредна опрема и искусен тим за да ги приспособиме производите што ги замислувате и веруваме дека можеме да ги задоволиме вашите потреби и во однос на цената и квалитетот.

Што е штанцување?

Металниот лим се образува во различни лимовидни делови и школки, работни парчиња во форма на контејнери на преса со калап или деловите од цевката се направени во различни цевчести работни парчиња.Овој тип на процес на формирање во ладна состојба се нарекува ладно печат, познат како печат.
Обработка на штанцување е технологија на производство на делови од производи со одредена форма, големина и перформанси со помош на моќта на конвенционална или специјална опрема за штанцување, која директно го деформира и деформира листот во калапот.Листови, калапи и опрема се трите елементи на печат.

Анебон
Анебон

 

Главните типови на процеси: удирање, свиткување, стрижење, цртање, испакнување, предење, корекција.

Апликации: Авијација, војска, машини, земјоделски машини, електроника, информации, железници, пошта и телекомуникации, транспорт, хемикалии, медицинска опрема, апарати за домаќинство и лесна индустрија.

Анебон
Анебон
Анебон
Анебон
Анебон

Карактеристики

Ние користиме прецизни калапи, прецизноста на работното парче може да достигне ниво на микрони, а прецизноста што се повторува е висока, спецификациите се исти, а дупките и газдите може да се дупчат.


(1) Нашиот процес на печат е многу ефикасен, лесен за ракување и лесен за механизација и автоматизација.Бројот на удари на обичната преса е до неколку десетици пати во минута, а притисокот со голема брзина може да биде стотици, па дури и илјадници пати во минута, и може да се добие удар за секој удар на притискање.

(2) Бидејќи матрицата ја гарантира точноста на големината и обликот на делот за печат за време на печат, и генерално не го оштетува квалитетот на површината на делот за печат, а животниот век на матрицата е генерално долг, квалитетот на печатот е стабилен, заменливоста е добра и го има „истото“.Карактеристики.

Анебон
Анебон

(3) Можеме да притиснеме и обработуваме делови со големи димензии и сложени форми, како што се стоперките мали како часовници, до надолжните греди на автомобилот, делови за покривање итн., плус ефект на стврднување на ладна деформација на материјалите за печат, сила на удирање и вкочанетост се повисоки.
(4) Печатењето генерално нема остатоци од чипови, помала потрошувачка на материјал и нема потреба од друга опрема за греење.Затоа, тоа е метод на обработка за заштеда на материјал и енергија, а цената на печат на делови е мала.

Производи

Метал-печат


WhatsApp онлајн разговор!