Услуга за кастинг

Услуга за кастинг

Кастинг е специјалитет на Anebon повеќе од 10 години.Нашите услуги за лиење алуминиум им помагаат на инженерите, дизајнерите на производи и архитектите да ги оживеат своите дизајни со најсовремени дизајни на делови и сигурен квалитет.Со оглед на нашето искуство во индустријата, заедно со нашата најсовремена опрема, нашите стручни инженери за производство и квалитет и производствениот персонал, ви се гарантира квалитетно производство на вашите делови и производи по економична цена со Anebon.Ние сме производител на матрици со сертификат ISO 9001:2015 кој е специјализиран за услуги за леење за водечките светски индустрии и компании.Нашата опрема ги покрива речиси сите потреби за инженерство, дизајнирање и развој на леење со матрица што може да ги бара вашата компанија.

Анебон Дие Кастинг-

Опремата за лиење и калапи се скапи, така што процесот на леење обично се користи само за масовно производство на голем број производи.Релативно е лесно да се произведат делови излеани со матрица, што генерално бара само четири главни чекори, при што едно зголемување на трошоците е ниско.Леењето со матрица е особено погодно за производство на голем број одлеаноци со мала и средна големина, така што кастингот е најшироко користен од различните процеси на лиење.Во споредба со другите техники на леење, површината со матрица е порамна и има поголема димензионална конзистентност.

Што е Die Casting?

Леење со матрица е процес на лиење метал кој се карактеризира со употреба на шуплина на мувла за да се примени висок притисок на стопениот метал.Калапи обично се обработуваат од легури со поголема јачина, од кои некои се слични на обликувањето со инјектирање.Повеќето одлеаноци се без железо, како што се цинк, бакар, алуминиум, магнезиум, олово, калај и легури од олово-калај и други легури.Во зависност од видот на матрицата, потребна е машина за леење со ладна комора или машина за леење со жешка комора.

Карактеристики

Леење со матрица е метод на лиење во кој течност од стопена легура се истура во комора под притисок, празнина од челичен калап се полни со голема брзина, а течноста од легура се зацврстува под притисок за да се формира лиење.Главните карактеристики на леењето со матрици што го разликуваат од другите методи на лиење се високиот притисок и големата брзина.

1. Стопениот метал ја исполнува шуплината под притисок и кристализира при поголем притисок.Заедничкиот притисок е 15-100 MPa.

2 .Металната течност ја исполнува шуплината со голема брзина, обично со 10-50 m / s, а некои може да надминат и 80 m / s (брзина на линијата низ влезот во шуплината - брзина на вдишување), така што времето на полнење на стопениот метал е исклучително кратко, а шуплината може да се пополни за околу 0,01-0,2 секунди (во зависност од големината на леењето).

Леење со матрица е прецизен метод на лиење.Деловите за леење леани со леење, имаат многу мали димензионални толеранции и висока прецизност на површината.Во повеќето случаи, деловите за леење може да се склопат без вртење.Деловите може да се фрлаат и директно.

Кои се придобивките од услугите за кастинг?

Нашиот револуционерен процес на кастинг нуди многу важни придобивки, вклучувајќи:
l Приспособување: Помага да се постигнат сложени дизајни и форми што го олеснуваат прилагодувањето на одлеаноците за одредени производни процеси.
ll Ниска цена
Висока ефикасност
llll Мултифункционален и отпорен на корозија
Како производител на матрици, Anebon Die Casting нуди комплетно, сеопфатно склопување и тестирање на сите излеани делови и производи.Без разлика дали сте заинтересирани за специјални компоненти како што се леење алуминиумски матрици или вакуумско леење или само сакате да бидете прототип на нов дел, можете да добиете целосно искуство со сервисирање во нашата фабрика.

Mатеријална

Металот што го користевме за леење главно вклучува цинк, бакар, алуминиум, магнезиум, олово, калај и легури од олово-калај, итн. Иако леано железо е ретко, тоа е исто така изводливо.Карактеристиките на различни метали за време на леењето се како што следува:

Цинк: Најлесно излеан метал, економичен при производство на мали делови, лесен за премачкување, висока цврстина на притисок, висока пластичност и долг век на леење.

Алуминиум: Висококвалитетно, сложено производство и одлеаноци со тенкоѕиди со висока димензионална стабилност, висока отпорност на корозија, добри механички својства, висока топлинска спроводливост и електрична спроводливост и висока јачина на високи температури.

Магнезиум: Лесен за обработка, висок сооднос на јачина и тежина, најлесниот од најчесто користените леани метали.

Бакар: Висока цврстина и силна отпорност на корозија.Најчесто користениот леано метал има најдобри механички својства, против абење и цврстина блиску до челикот.

Олово и калај: Висока густина и висока димензионална точност за специјални делови за заштита од корозија.Заради јавно здравје, оваа легура не може да се користи како капацитет за преработка и складирање храна.Легурите на олово-калај-бизмут (понекогаш содржат и малку бакар) може да се користат за изработка на рачно завршени букви и врело печат при печатење со печатење.

Анебон
Анебон
Анебон

Алуминиумско лиење

Кастинг додатоци за мобилни телефони

Алуминиумски леани

Анебон
Анебон
Анебон

ADC12 Леење со матрица со облога

Капак за опрема за лиење

Лиење со цинк


WhatsApp онлајн разговор!