Forbedring av estetikk og ytelse: Profesjonell tilnærming til overflatebehandlinger i CNC-bearbeiding

Hva vet du om overflatebehandlingsprosessen av materialer i CNC-maskinering?

   For CNC-maskinering er overflatebehandling prosessen som brukes for å forbedre utseendet samt funksjonen og levetiden til maskinerte materialer.De vanligste prosessene som brukes til å behandle overflater som brukes i CNC-maskinering inkluderer avgrading.Denne prosedyren innebærer fjerning av skarpe kanter, grader eller overflødig materiale fra overflaten til en maskinert komponent.Avgrading forbedrer estetikken og sikkerheten til sluttproduktet.

Polering:Polering kan brukes til å jevne ut overflater av stoff som resulterer i et skinnende og reflekterende utseende.Det forbedrer utseendet til komponenter og reduserer friksjonen på deler.

Sliping: Den brukes til å eliminere feil på overflater eller oppnå nøyaktige toleranser.Dette innebærer å bruke et kvernhjul for å fjerne materialer fra et stykke arbeid.

Anodisering:Det er en elektrokjemisk prosess som skaper et oksidlignende beskyttende lag på overflaten av metalliske materialer som aluminium.Det forbedrer motstanden mot korrosjon samt estetikk, hardhet og.

Galvaniseringinnebærer å legge det tynne laget av metallisk over toppen av materialet.Det forbedrer motstanden mot korrosjon samt ledningsevne og utseende.

Belegg:Overflatebelegg er prosessen med å påføre et anti-korrosjonslag eller maling på overflaten av materialet.Det kan gi motstand mot korrosjon så vel som slitestyrke.Det kan også forbedre estetikken.

Varmebehandling:Dette innebærer å utsette et materiale for ekstrem temperatur og kontrollert kjøling for å endre deres mekaniske egenskaper.Denne prosessen forbedrer materialets holdbarhet, hardhet og motstår slitasje og deformasjon.

Disse behandlingene for overflater kan i stor grad forbedre den generelle kvaliteten, ytelsen og levetiden til CNC-maskinerte komponenter.Hvilken type behandling du velger å bruke er avhengig av materialet, dets tiltenkte bruk og de ønskede resultatene.

 

Overflatebehandling er en prosess for å lage en over grunnmaterialet som har kjemiske, fysiske og mekaniske egenskaper som skiller seg fra grunnmaterialets.

 

Formålet med overflatebehandling er å tilfredsstille den motstand mot slitasje, korrosjon og andre behov som varen har.De mest brukte teknikkene for behandling av overflater inkluderer mekanisk sliping, kjemiske behandlinger overflatevarmebehandling og sprøyting på overflaten.Overflatebehandling er prosessen med å rengjøre overflaten, feie den, avgrade den og avfette utsiden av stykket.I dag vil vi diskutere prosedyren for overflatebehandling.

 

Hvilke fordeler kan overflatebehandling gi for maskineringsdeler?

     Prosedyrer for overflatebehandling kan gi en rekke fordelermaskinerte deler, som består av: Forbedret estetikk: Overflateterapier som pusse opp, anodisering, plettering og også finish kan øke den visuelle sjarmen til maskinerte komponenter.Det kan gi en jevn, skinnende eller tilpasset finish, og forbedrer det totale utseendet til varen.

Forbedret rustmotstand: Mange overflatebehandlinger, som anodisering, plettering og etterbehandling, skaper et beskyttende lag på overflaten av materialet.Dette laget fungerer som en hindring, og beskytter mot at delen kommer i kontakt med den korrosive innstillingen, og forbedrer derfor dens korrosjonsbestandighet.

Økt slitestyrke: Overflatebehandlinger som varmebehandling eller etterbehandling kan øke slitestyrken til maskinerte deler dramatisk.Disse prosedyrene kan forbedre fastheten, seigheten og også stabiliteten til materialer, noe som gjør dem mye mer immune mot gnidning, slitasje og slitasje.Øk smøringen og reduserer også gnidningen: Noen overflatebehandlinger, for eksempel polering eller lag med lavfriksjonsmaterialer, kan minimere friksjonen mellom bevegelige komponenter.Dette gir jevnere prosedyrer, reduserer slitasje og forbedrer også den totale ytelsen til maskinerte deler.

Mye bedre kjemisk motstand: Gjennom overflatebehandling kan den kjemiske motstanden til maskinerte komponenter økes.Dette er spesielt gunstig når komponenter kommer i kontakt med fiendtlige kjemikalier eller forbindelser som kan bryte ned produktet.Strangere toleranser så vel som høyere presisjon: Overflatebehandlinger som sliping eller poleringshjelp oppnår tettere dimensjonsmotstander og sørger også for større nøyaktighet i maskinerte deler.Dette er viktig for applikasjoner som krever høy presisjon og også trange toleranser.

Forbedret vedheft og også liming: Overflateforbehandling kan skape et passende overflateareal for lim, maling eller andre limingsmetoder.Dette gir et kraftigere og også mye mer anerkjent bånd mellom ulike elementer, og forbedrer produktets integritet.Samlet sett spiller overflatebehandlingsprosesser en avgjørende rolle for å optimalisere funksjonen, levetiden og også utseendet tilmaskinerte komponenter, noe som gjør dem mer egnet for ønsket bruk og forbedrer deres totale høye kvalitet.

 

De vanligste overflatebehandlingsprosessene er:
Vakuum galvanisering, galvaniseringsprosess, anodisering, elektrolytisk polering, putetrykkprosess, galvaniseringsprosess, pulverlakkering, vannoverføringstrykk, silketrykk, elektroforese, etc.

 

01. Vakuumplettering

—— Vakuummetallisering ——

   

Vakuumplettering kan beskrives som en fysisk avsetningsprosess.I hovedsak injiseres argongassen inn i vakuumtilstanden, gassatomene treffer det valgte materialet, og materialet som er målrettet deles i molekyler, som deretter absorberes av ledende stoffer for å danne et jevnt og glatt imitert metalllag .

Gjeldende materialer:

1. En rekke materialer kan belegges, inkludert metaller hard og myk plast, keramikk, komposittmaterialer og glass.Den mest brukte metoden for galvanisering er aluminium, etterfulgt av kobber og sølv.

2. Naturmaterialer egner seg ikke for dampbelegg på grunn av det faktum at fuktigheten i naturlige materialer kan endre vakuummiljøet.

Prosesskostnaden er kostnaden ved dampbelegg. Varen må sprayes losset, lastes og deretter returneres til spraying, noe som betyr at arbeidskostnaden er dyr, men det er avhengig av størrelsen og kompleksiteten til arbeidsstykket.

Miljøpåvirkning: Vakuumgalvanisering forårsaker minimal miljøpåvirkning, som ligner på effekten av prosessen på det omgivende miljøet.

新闻用图1

 

02. Elektropolering

—— Elektropolering ——

 

Elektropolering refererer til en elektrokjemisk prosedyre der atomene icnc dreiedelersom er nedsenket i en elektrolytt, omdannes til ioner og fjernes deretter fra overflaten gjennom strømmen av en elektrisk ladning, noe som resulterer i å bli kvitt fine grader og forbedre overflatens lysstyrke.

 

Gjeldende materialer:

 

1. De fleste metaller er elektrolytisk polert, inkludert polering av overflaten som rustfritt stål gjennomgår er den mest brukte (spesielt med austenittisk rustfri kvalitet).

 

2. Ulike materialer er ikke i stand til å elektropoleres samtidig eller til og med innenfor samme løsningsmiddel for elektrolyse.

 

Kostnader for prosessen: Hele den elektrolytiske poleringsprosessen er nesten fullstendig automatisert, noe som betyr at arbeidskostnadene er ekstremt lave.Påvirkning på miljøet: Elektrolytisk polering bruker kjemikalier med lav innvirkning.Hele prosessen krever bare en liten mengde vann, og er veldig enkel å bruke.Videre kan det forbedre egenskapene til rustfritt stål samt forsinke korrosjonen av rustfritt stål.

新闻用图2

 

 

03. Tastetrykkprosess

——Pad utskrift——

 

Evnen til å skrive ut bilder, tekst og grafikk på overflaten til uregelmessig formede objekter er i ferd med å bli et viktig aspekt ved spesialutskrift.

 

Gjeldende materialer:

 

Puteutskrift er et levedyktig alternativ på nesten alle materialer, bortsett fra materialer som er mer sprø som silikonputer som PTFE.

 

Prosesskostnad Lav muggkostnad og lav arbeidskostnad.

Miljøpåvirkning: Siden denne prosessen er begrenset til blekk som er løselig (som er forurenset med skadelige kjemikalier) og har en betydelig miljøpåvirkning.

 新闻用图3

04. Galvaniseringsprosess

—— Galvanisering ——

 

En teknologi for behandling av overflater som belegger et lag sink over toppen av legeringer laget av stål for estetikk og anti-rust fordeler.Sinkbelegget på overflaten fungerer som et elektrokjemisk beskyttelseslag som forhindrer metallkorrosjon.De to mest brukte metodene er varmgalvanisering og galvanisert.

Gjeldende materialer:

 

Fordi galvanisering er avhengig av metallurgisk liming er denne prosessen egnet for behandling av overflater på jern og stål.

 

Prosesskostnad: Ingen formkostnad, kort syklus eller middels arbeidskostnad, siden kvaliteten på overflaten på arbeidsstykket i stor grad bestemmes av overflatebehandlingen utført for hånd før galvanisering.

 

Miljøpåvirkning: Ettersom prosessen med galvanisering kan øke levetiden til ståldeler med mellom 40 og 100 år og også forhindrer korrosjon og rust som kan oppstå på den, kan prosessen ha innvirkning på beskyttelsen av omgivelsene.Videre kan arbeidsstykket som er galvanisert, tas tilbake til sinktanken når brukstiden er utløpt, og kontinuerlig bruk av sink i flytende form forårsaker ikke fysisk eller kjemisk avfall.

新闻用图4

05. Galvaniseringsprosess


—— Galvanisering ——

 

Prosedyren for å feste et tynt lag av metallisk film til overflaten av komponenter gjennom elektrolyse, for å stoppe metalloksidasjon, øke slitestyrken, ledningsevnen til lysrefleksjonskorrosjonsmotstanden og forbedre utseendet.Det ytre laget av mange mynter kan også galvaniseres..

 

Gjeldende materialer:

 

1. Mange metaller er galvanisert.Imidlertid kommer forskjellige metaller med forskjellige nivåer av renhet og pletteringseffektivitet.De mest populære av disse er følgende: tinn og krom, sølv, nikkel og rhodium.

 

2. Det mest populære materialet for å utføre galvanisering er ABS.ABS.

 

3. Nikkelmetall bør ikke brukes til å galvanisere produkter som kommer i kontakt med huden fordi det er irriterende og skadelig for huden.

 

Prosesskostnad: Det er ingen formkostnader, men inventar er nødvendig for å sikre at delene tidskostnadene er basert på temperaturen og typen metall eller arbeidskostnad (middels høy) er avhengig av den spesifikke typen pletteringskomponenter, som smykker og sølvtøy, noe som krever høy kompetanse.Det administreres av svært dyktige medarbeidere på grunn av de høye kravene til utseende og lang levetid.

 

Miljøpåvirkningen av elektroplettering: En enorm mengde giftige kjemikalier brukes i galvaniseringsprosessen, og derfor er profesjonell avledning og utvinning avgjørende for å minimere miljøpåvirkningen.

 新闻用图5

06. Vannoverføringstrykk


—— Hydro Transfer Printing ——

 

Det er en teknikk for å trykke et fargemønster på overføringspapiret overflaten til et tredimensjonalt produkt ved å bruke trykkvann.Ettersom folks krav til pakking av produkter og dekorering av overflater blir bruken av print-on-demand mer og mer utbredt.

 

Gjeldende materialer:

 

Alle typer harde materialer egner seg for vannoverføringstrykk og materialene som er egnet for sprøyting må være egnet for trykking med vann.De mest populære er sprøytestøpte deler så vel som metallkomponenter.

 

Kostnader for prosessen: Det er ingen muggrelaterte kostnader, men mange produkter må overføres til vann samtidig ved å bruke inventar.den totale kostnaden er ikke mer enn mengden tid per syklus.

 

Miljøpåvirkning: I forhold til sprøyting på produkter påføres vannoverføringstrykk mer fullstendig trykkmaling som reduserer sjansen for lekkasje og avfall.新闻用图6

07. Silketrykk


—— Silketrykk ——

 

Ved ekstrudering av skrapen overføres blekk til overflaten via nettingen og danner nøyaktig samme bilde som ble skrevet ut i det første.Silkeskrivere er enkle brukervennlige, og enkle å trykke og lage plater, med en lav pris og en utmerket fleksibilitet.

 

Utskriftsmaterialer som ofte brukes inkluderer plakater for farge oljemalerier, visittkort, plakater bundet omslag, vareskilt, samt fargede og trykte tekstiler.

 

Gjeldende materialer:

 

Nesten ethvert materiale kan screen-trykkes, inkludert metall, plast, papirkeramikk, glass og mer.

 

Kostnader for prosessen. Formens kostnad er minimal, men den er fortsatt avhengig av mengden farger som brukes, siden hver farge må lages for seg selv.Arbeidskostnadene er svært ekstremt høye, spesielt ved flerfargetrykk.

 

Miljøpåvirkning: Silketrykk med lyse blekk har ingen negativ innvirkning på miljøet, men blekk som består av PVC og formaldehyd er giftige kjemiske forbindelser, og krever resirkulering og deretter kastet til riktig tid for å stoppe vannforurensning .

 新闻用图7

08. Anodisering

—— Anodisk oksidasjon ——

 

Den anodiske oksidasjonsprosessen for aluminium er primært basert på det elektrokjemiske konseptet for å lage et underliggende tynt lag bestående av Al2O3 (aluminiumoksid) film på aluminiumet samt aluminiumslegeringen.Oksydet har distinkte egenskaper som beskyttelse mot korrosjon, dekorasjon, isolasjon og motstand mot slitasje.

 

Gjeldende materialer:

Aluminium, aluminiumslegering og andre aluminiumsprodukter

 

Prosesskostnader: I produksjonsprosessen er forbruket av elektrisitet og vann betydelig, spesielt under oksidasjonsprosessen.Energiforbruket til selve maskineriet krever kontinuerlig nedkjøling med rennende vann.Strømforbruket per tonn er typisk ca. 1000 grader.

 

Miljøpåvirkninger: Anodisering er ikke eksepsjonell når det gjelder energieffektivitet.I prosessen med å produsere elektrolyse av aluminium genererer anodereaksjonen imidlertid gasser som har skadelige negative effekter på atmosfærens ozonlag.

 新闻用图8

09. Metalltrådtrekking


—— Metal Wired ——

 

Det er en overflatebehandlingsmetode som skaper linjer på overflaten av arbeidsflaten ved å slipe gjenstanden for å oppnå en attraktiv effekt.I henhold til de ulike strukturene etter kabelillustrasjonen kan den deles inn i: rett kabeltrekking, uryddig kabeltrekking, korrugert, samt virvlende.

Relevante materialer: Nesten alle metallmaterialer kan benytte seg av metalltrådtrekkeprosessen.

Prosessutgifter: Prosedyretilnærmingen er enkel, enhetene er greie, materialforbruket er ekstremt lite, kostnadene er ganske redusert, og også den økonomiske fordelen er høy.

Miljøpåvirkning: rene metallprodukter, ingen maling eller noen form for kjemiske materialer på overflaten, 600 grader høy temperatur smelter ikke, produserer ikke giftige gasser, oppfyller brannsikkerhet så vel som miljøvernkrav.

新闻用图9

10. In-mold dekorasjon

—— In-Mold Dekorasjon-IMD ——

Det er en støpeteknikk som setter den mønstertrykte membranen rett inn i stålformen og mugg, tilfører harpiksen for støping rett inn i metallformen og mugg samt forbinder membranen, og lager den mønstertrykte membranen så vel som harpiks inkorporert så vel som størknet rett inn i et ferdig produkt.

Passende produkt: plastoverflate

Avgrens kostnadene: bare kreve å åpne opp en samling mugg og mugg, noe som kan redusere utgifter og også arbeidstimer, høyautomatisk produksjon, forenklet produksjonsprosedyre, engangssprøytestøping, samt oppnå støping og dekorasjon på samme tid.

Miljøpåvirkning: Denne moderne teknologien er miljøvennlig så vel som miljøvennlig, og forhindrer forurensning forårsaket av konvensjonell maling så vel som galvanisering.

新闻用图10

 

Fordelene med Anebon er lavere kostnader, dynamisk inntektsteam, spesialisert kvalitetskontroll, solide fabrikker, førsteklasses kvalitetstjenester for cnc-bearbeiding av aluminiumsdeler og cnc-bearbeiding av dreiedeler.Anebon satte et mål for pågående systeminnovasjon, ledelsesinnovasjon, eliteinnovasjon og sektorinnovasjon, gir fullt spill for de overordnede fordelene, og gjør stadig forbedringer for å støtte utmerket.

Anebon New Product China Lock-Hole Processing Machine og Aluminium Window Lock Hole Processing Machine, Anebon har komplett materialproduksjonslinje, monteringslinje, kvalitetskontrollsystem, og det viktigste, nå har Anebon mange patenter teknologi og erfaren teknisk og produksjonsteam, erfaren salgsservice team.Med alle menneskelige fordeler, har vi tenkt å skape "det anerkjente internasjonale merket av nylon monofilamenter", og spre varene våre til hvert hjørne av verden.Vi har vært i bevegelse og prøver vårt beste for å betjene Anebons kunder.

 

 

 


Innleggstid: 29. juli 2023
WhatsApp nettprat!